Hva er det med Volda?

Det nærmer seg slutten på studietiden min i Volda, men det nærmer seg også starten for noen andre. Noen har kanskje allerede søkt videre utdanning og venter spent på svar, mens andre kanskje fortsatt er litt usikker på hva de vil. Jeg skjønner den tanken veldig godt. Da jeg søkte meg til Volda var det like før jeg trakk meg før søknadsfristen. Alle anbefalte medialinjen i Volda, men jeg er en byjente og å flytte til lille Volda var egentlig langt unna mine opprinnelige planer. Hva er det egentlig med Volda? Frykten for at stedet ble for lite var stor, og tenk om jeg ikke kom til å få meg noen venner? Allikevel pakket jeg kofferten og dro, noe jeg aldri har angret på.

For det første har vi studiene. Her har jeg hatt fag som kommunikasjon, journalistikk, samfunnsøknomi og medievitenskap. Som student i Volda har du veldig frie tøyler og det du legger i skolearbeidet er det du får igjen. Vi har mye praksis i undervisningen, vi får besøk av flinke gjesteforelsere fra både små og store organisasjoner, selskap og mediebedrifter, i tillegg til våre egne erfarne forelsere som følger oss tett opp. I løpet av studietiden har man også muligheten for å dra på utveksling.  Høgskulen samarbeider med flere utdanningsinstutisjoner hele verden over og man har store muligheter til å dra dit man vil. Jeg var f.eks på backpackingtur i India det jeg tok faget «reportasjearbeid i fremmed kultur». Hvor ofte har man mulighet til det midt i et studieforløp og i tillegg få 30 studiepoeng for det? Det siste semesteret (ihvertfall på PR-linjen og journalistikk) er vi også ute i en ekstern praksis i 8 uker. Her får vi prøve arbeidslivet på ordentlig og dette er også en unik mulighet til å skape kontakter som kan være gode å ha etter studieslutt.

I India 2011

For det andre er det studentlivet. Volda har kanskje Norges beste studentmiljø. Her finnes det alt fra idrettslag, festivaler, studentmedier og ulike organisasjoner som man kan engasjere seg i. Også har vi Rokken, vårt kjære studenthus som faktisk er den største konsertscenen mellom Bergen og Trondheim. Her kan man også jobbe som frivillig innenfor flere områder, som også gir deg gratis inngang av alle konserter og arrangement som skjer på Rokken. Om det er et studentlag eller organisasjon du synes mangler er det bare å starte i gang. De årene jeg har vært her har det dukket opp flere nye organisasjoner og studentlag som engasjerte studenter selv har startet. Jeg nevner blant annet PR-studentane, Kommunikasjonsforeningen i Volda og sist men ikke minst, bloggen du nå leser på. For min del har det å engasjere seg i studentlivet vært veldig viktig og jeg har prøvd ut litt av hvert. Tingen er, Volda setter ingen grenser, her er det plass til alle. I tillegg får du erfaringer som er gull verdt når du senere skal ut i arbeidslivet.

Volda i hjertet

Og sist men ikke minst, vennskapene. At jeg i det hele tatt lurte på om jeg ikke kom til å få meg noen venner i Volda er veldig rart å tenke på nå. Volda har et veldig sosialt og inkluderende miljø.  Jeg tror også at det er noe med å bli kjent med mennesker på litt mindre steder, der man gjerne lever litt tettere innpå hverandre enn vanlig som gjør vennskapene ekstra spesiell. Jeg klarer faktisk ikke å beskrive hvor glad jeg er for at jeg dro til Volda kun på grunn av de menneskene jeg har møtt her.

Alle disse argumentene over her har jeg sagt hundre ganger før. Det er flere som lurer på «hva det er med Volda?» og hvorfor skal man dra dit, men jeg tror nesten man bare må oppleve det selv. Jeg kan skrive hva som er så bra med Volda hundre ganger til, men det blir ikke det samme.
Nå har du litt over 3 uker på å bestemme deg på hva du vil med fremtiden. Jeg kan ikke ta valget for deg og heller ikke søke for deg, men jeg kan gi deg en oppfordring på å velge Volda (og gjerne PR, kommunikasjon og media, det er tross alt den beste linjen). Jeg er så glad for at jeg tok det valget som har gitt meg noen av de beste årene i mitt liv, og det er umulig å angre på.

Hvis du skal søke eller har søkt Volda og lurer på noe er det bare å spørre. Du finner PRiVolda både på Facebook, Twitter eller send oss gjerne en mail.

LYKKE TIL!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *