Sosialt slavearbeid

Av Kristine Kotte-Eriksen

Da jeg begynte her for to år siden var jeg veldig redd for å drive med noe ved siden av skolen, i tilfelle det skulle gå utover studiene mine. Nå vet jeg ikke hva studietiden hadde vært uten.

Et lærerikt avbrekk

Til å være et så lite sted som Volda, er det utrolig mye man kan drive med ved siden av studiene. For noen handler det om å ha noe å gjøre som er sosialt og lærerikt, og som gir et positivt tilskudd i studiehverdagen. For min del var det viktig å velge noe å engasjere seg i som er relevant for studiene.

I januar i år ble jeg valgt til å være leder for studentorganisasjonen PR-studentane. PR-studentane utfører kommunikasjonsoppdrag fra eksterne oppdragsgivere i offentlig og privat sektor i regionen. Dette har vært den beste måten for meg å gjøre det vi lærer på skolen, i praksis. Selv om vi gjør jobben gratis og derfor på våre premisser, krever prosjektene fortsatt at vi gjør et grundig arbeid, leverer på tid og forholder oss til oppdragsgiver på en profesjonell måte. I tillegg kommer jobben med å sitte i styret, der vi planlegger prosjekter, sosiale sammenkomster og følger opp det administrative.

Man kan jo bli svett av mindre

Studenter ved mediefag har spesielt mye å velge mellom. Studentavisen Peikestokken, Student-TV, Studentradio, Kommunikasjonsforeningen, Norsk Journalistlag, PR-studentane, Animation Volda og Dokumentarfilmfestivalen kommer i tillegg til for eksempel Studenttinget, Rokken og Natura.

Det andre jeg valgte å søke meg til var styret til Kommunikasjonsforeningens studentlag i Volda. Kommunikasjonsforeningen ønsker å være et nettverk og støttespiller for folk som studerer og jobber med kommunikasjon. Da vi startet opp igjen i januar hadde hele studentlaget ligget i dvale i mange måneder. Vi fikk derfor en ny sjanse til å etablere det på nytt, og da det nye styret var satt, var det bare å hive seg over mulighetene.

Kommunikasjonsdagen i Volda, som arrangeres 26. september i år, er ett av studentlagets initiativer. Arbeidsoppgavene går ut på alt fra å finne tema og interessante foredragsholdere, til design, invitasjoner, logistikk og ikke minst PR-biten. Alt dette er elementer av en vanlig arbeidsdag for veldig mange, og derfor kan denne typen verv være med på å forberede deg til en arbeidshverdag innen verdens morsomste fagfelt. Læringsutbyttet kommer ikke bare fra å arrangere et event om kommunikasjon, men det handler også om å ha erfaring med alt arbeidet bak.

Engasjement som utfyller studiene

Mitt verv som leder av PR-studentane har gitt meg de utfordringene jeg trengte. For meg har engasjement ved siden av skolen vært med på å gjøre studiene mer interessante. Når sant skal sies har det gått over stokk og stein i perioder, hvor telefoner, møter og mail har vært en mye større del av hverdagen enn anvendt tid på biblioteket.

Men til slutt er det verdt det. For selv om skolen kommer først, er det nå du har mulighet til å prøve og feile. Studietiden er (for de fleste) noe du bare får oppleve én gang, og det gjelder å gjøre mest mulig ut av den.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *